Translate

vrijdag 16 februari 2018

De Saint Yvette vaan Bekkerij Hermans



De zondag vóór Kerst moest mijn moeder nog even een vlaai halen. Bij de beste bakkerij van Maastricht. Bekkerij Mathieu Hermans in de Zakstraat. Zij dacht: laat ik maar een beetje vroeg gaan. En dus meldde zij zich om acht uur 's ochtends in de Zakstraat. Om er keurig een uur op haar beurt te wachten. Ziet u het voor u? Op een zondagochtend, nota bene de zondag vóór Kerst, een uur in de rij voor een vlaai?






Lange tijd was de rijstevlaai mijn favoriet. Maar de rijstevlaai is hartgrondig van de eerste plaats verstoten. Door de Saint Yvette. Rijstevlaai met eiwitschuim. Een klein exemplaar voor 11.15 euro, een middel voor 14.25 euro. U kunt er beter maar niet aan beginnen. Levensgevaarlijk.







En toch... en toch adviseer ik u met enige klem om -mocht u ooit van Parijs naar Amsterdam moeten reizen- uw route via de Zakstraat in Maastricht te laten lopen. Om dat levensgevaar te ervaren.

De Saint Yvette dus. Neemt u maar meteen een middel maatje.

Paul Strijp, 16 februari 2018





Geen opmerkingen:

Een reactie posten